Novi Sad
31.01.2012.
07:32 > 07:44
Samo nekoliko meseci pred kraj svog mandata, gradonačelnik Igor Pavličić najavljuje korenite reforme u komunalnom sektoru.

Komentari 118

  • sosa

    03.02.2012 21:07
    @daki - Rodni sto si muchko kolu?
    E, nasmeja me do suza čoveče...
  • dedzana

    03.02.2012 15:32
    -----
    Samo cu reci :HAHAHA!
  • 02.02.2012 17:00
    jana
    Kasno si se setio, sad je objavio, sad 2 meseca kampanje i? Druze, ne ostaje ti mesta za reforme kad imas jos 3, 4 meseca vlsti.
  • 02.02.2012 16:15
    Putar
    Pa kad treba smanjiti troskove jel to misli na one jadnike sto kose travu sto im se ugovor o radu produzava vec 5 godina a nikad za stalno da se prime ili na ANU FERKO KOJA JE UZELA OTPREMNINU OD MILION DINARA A JEL TO GOS GRADONACELNICE VAS KADAR JEL TO NIJE RASIPANJE NEGO JE RASIPANJE UZETI ONOM SA ULICE 20HILJADA MESECNO SRAMOTA SRAM VAS BILO
  • @@Neupuceni

    02.02.2012 08:41
    I ne samo Terzic
    Mnogi su tada svoje perje dobro prodali i u tu Toplanu doleteli. Pavel Funcik, kcerka na studije u Ameriku, a radno mesto u Toplani. Zena novinara Uzelca, Ilija Drljaca koji samo sto nije doktorirao, a uskoro ce i to, sestric od bivseg direktora koji je takodje ostao netaknut od strane otpadnicke grupe DSS-a (Rade Marinkova) zena onog bivseg direktora parka Fruska gora i dalje da ne nabrajamo.
    Prema tome sva zla ne poticu od radikala, nego upravo od ovih koji su najmanje zlo.
  • Jovan

    01.02.2012 23:00
    Nesto mi se javlja... bese da ce se svasta nesto promeniti ako izaberemo DS (prosli izbori), a najvaznije je to da ce se direktori JP birati preko konkursa i da ce se traziti samo strucni, skolovani ljudi. Jesu li culi nekad onu pricu o decaku koji je vikao "Vuk"?
  • @Neupuceni - Treba se samo pr

    01.02.2012 20:24
    Prisecamo se
    Pricate o vremenu kada su suparnici bili Dr. Filipov i Dr. Zlokolica?!
  • Sonja

    01.02.2012 12:04
    Goran
    Dragi Gorane , pre svega sudstvo je "reformisano" pa ne bi ni trebalo da se može uticati na njega , a i to "reformisano" sudstvo ne bi trebalo da razvlači procese 3 i po godine, tako da se postavlja logično pitanje šta tu škripi . Skoro 4 godine ni slučajno nije "ubrzan proces" .
    Što se tiče "tuđe greške" , gradonačelnik nasleđuje i dobre i loše stvari od svojih predhodnika i mora da zna da se postavi i prema jednim i prema drugim , a ne da traži izgovore .
  • 01.02.2012 11:47
    ds sa druge planete ili sa zamlje
    ds-ovi tipkaci , zabijate sebi autogolove, niste vi odvojeni od nas to je samo mrak, osiljenje, tastina...ali morate proci vasu golgotu i propast koji ce vas ipak na kraju privesti razumu, bilo bi bolje da ste vec sada razumni ali...djavo nikad ne spava
  • Neupuceni

    01.02.2012 11:09
    Treba se samo prisetiti
    Kada su demokrate svojevremeno, kao opozicija svojim sadasnjim koalicionim partnerima, osvajali vlast u Novom Sadu i Dr. Filipova gurali za podpredsednika Skupstine grada tada su nasli resenje da potkupe kradikala Terzica i Solunac B. Novakovic ga je sproveo do Toplane kao nagradu za izdate ideale i dobijeni sudbonosni glas. Od onda pa na ovamo sva kadrovska resenja su im takva ili jos gora. O cemu dalje da razgovaramo. Kad demokrate shvate da su od radikala krenuli nije nikakvo cudo sto su stigli tu gde jesu. I sada pokusavaju da objasne narodu kako su radikali propast za ovaj Grad. To mi neupuceni znamo, ali isto tako znamo kako su nas oni do toga doveli. I utoliko pre vreme je da im se stavi do znanja da im treba tajmaut od minimalno cetiri godine pa da se na miru presaberu i vide gde su stigli, sa kim i kako. Posle toga mozemo razgovarati o sitnijim detaljima.
  • Edge

    01.02.2012 10:30
    Najavljuju korenite reforme a sami su problem napravili jer vladaju na svim nivoima i bukvalno svuda guraju svoje nekvalifikovane kadrove .
  • mrvica

    01.02.2012 10:24
    Igore pa ti i ovi tvoji ste jedini odgovorni za sve što se dešava!!! Sve ste svoje uglavili u javne komunalne sektore i sada ste se setili da bi trebalo nešto menjati!!! Sada pred izbore!!!
  • Goran

    01.02.2012 10:09
    Nemoguća misija
    Draga Sonja, ne znam odakle ti ideja da gradonačelnik može tek tako da utiče na sudstvo, pogotovo kad je u pitanju ovako veliki proces i višemilionska šteta. Zamisli sebe da si napravila neko veliko krivično delo i da se pozivaš da neko drugi, ko nema nikakve veze sa tim, reši tvoj problem, pa još po ubrzanom postupku.Kao što znaš u našem pravosudnom sistemu i za daleko manja nedela postupci traju kao gladna godina, a kamoli kad su u pitanju ovako krupne stvari. Sagledaj stvari malo realnije i postavi se u položaj sadašnje gradske vlasti pa ćeš videti da stvari nisu baš tako jednostavne i ne treba ih banalizovati sa komentarima tipa: za tri i po godine nisu uspeli da reše problem koji je neko drugi napravio, a problem je zaista veliki.
  • ASKA I VUK

    01.02.2012 10:07
    Kasno je Pavlicicu, kasno je...trebalo je svih tih sjajnih, genijalnih ideja da se setis ranije a ne sad koji mesec pred izbore...Gde si bio sa tim idejama prosle, pretprosle godine...Sadio si drvece po gradu eto gde si bio.
  • Sonja

    01.02.2012 09:49
    Goran
    Dragi Gorane , dodala bih još da , kad je dragi gradonačelnik spoznao da je nesposoban da reši probleme koji tište grad , što lepo nije otišao sa funkcije i mesto prepustio nekom sposobnom koji je spreman i zna da radi , već nas zaduži 300 MILIONA EVRA ?
  • Sonja

    01.02.2012 09:41
    Goran
    Dragi Gorane , ma ko " ukakio " problem oko stanice za 3 i po duge godine bi svako sa imalo pameti i sposobnosti uspeo to da reši , a ne gradonačelnik sa sve svitom i kompletnim DS - om iza leđa i tako nam uvali dug od 300 MILIONA EVRA .
  • 01.02.2012 08:02
    Budjenje! Stigli ste na posao koji ste dobili od DS, nista i ovako ne radite i vreme je da pocnete da tipkate po crvenom ili zelenom. Ajde brze malo..
    Morate zastiti gradonacelnika od argumentovanih napada obicnih gradjana. To vam moral nalaze... Brze, brze...
  • Ne ko nego šta

    01.02.2012 07:41
    ju,ju,ju...
    Ovaj iz APPG ( Pavkov) docira sa tribina SNS, ovaj
    iz "Prosperiteta"(Ćirilović), prepoznat je, kako kaže, od SPO.Ovaj treći (Papović) prepoznat je i od samog Gradonačelnika!E sad, ova prva dva ,(ne poštajte decu na njihove sajtove) su takvi kakvi su.Ali ovaj treći što se izvikao za vojvođanskog i nacionalnog nije za potcenjivanje.Ali nažalost ne može postojati ni vojvođanska ni nacionalna organizacija potrošača.Još kad bi to znali novinari...APR će vaše ime ragistrovati kako god
    napišete, možda, neće ako napišete da ste parapotrošačke organizacije kao ove.
  • 01.02.2012 07:23
    Ne mogu da verujem da je on kandidat DS. Postavljam sebi pitanje zbog cega je DS kandidovao coveka koji svakim svojim delom, cinom ili postupkom vredja inteligenciju gradjana i gradjanki. Od afere do afere bi mogao biti njegov slogan. U ovom trenutku opoziciji uopste ne treba kampanja za predstojece izbore. Dovoljno je da nam on nesto predlozi ili pak obeca na svaka 3-4 dana i garantovano obezbedjuje DS odlazak u opoziciju. Ovo je mali grad i svi znamo kako su pare pljackane i izvlacene iz JKP i sada on zeli da u oblandi "reforme JKP" obezbedi svojim tajkunima da opljackanim novcem kupe nasa preduzeca. Pa niko od nas nije bas toliko naivan. Njega treba najvise da brine svoja nepopularnost medju clanstvom DS koje sve ovo mora da gleda i da cuti. Secam se obecanja od pre 4 godine. Citiram ga: Novi Sad zasluzuje vlast koja ce voditi racuna o svojim gradjanima i koja ce spreciti pljackanje imovina novosadjana i novosadjanki.
    Spreci sebe da to uradis. Raspisi referndum gradjana o planiranoj rasprodaji JKP. To bi ti bio najbolji potez u karijeri
  • 01.02.2012 00:10
    Sviđa mi se sam početak teksta.."PRED SAM KRAJ MANDATA" što znači da neće dobiti drugu šansu.. svi su danas u Novom Sadu svesni da je Pavličić katastrofalno radio i da je Novi Sad odveo u ponor..
  • Koča

    01.02.2012 00:02
    Sad se drug Gradonacelnik setio da nesto ne valja u javnim preduzecima, 2 meseca pred izbore bi gospodin da vrsi korenitu reformu? Pa sta ste radili zadnje 4 godine, jel ste konacno iscedili sve iz javnih preduzeca pa sad tek mogu na dobos?
  • Gajo

    31.01.2012 23:54
    Korenite reforme na kraju mandata!?
    Pa ovo je oximoron za primer!!!
  • 31.01.2012 23:34
    ajoj vidi njega
    ne zna ali voli biti gradonacelnik pa to ti je, ee jel ima neko da mu kaze ODLAZI kuci ili ces na KLISU, pa nije on car da je problem reci gol si,ranije anonimus 100% ali sad vec dobro poznati nesposobnjakovic
  • Pavle

    31.01.2012 23:19
    Gradonacelnice, mozes do kraja mandata da radis sta hoces, da obecavas, najavljujes, mazes oci... ali posle Djurdjevdana ces se pitati o Gradu isto koliko i ja sada...
  • Bolji Zivot

    31.01.2012 22:53
    Posle one tuzbe gradonacelnik svaki dan iznese po neku novu ideju.Bas se provrednio.
  • Bolji Zivot

    31.01.2012 22:46
    Za pocetak(ili za kraj) pohvatajte ove pse lutalice po gradu a posle se bavite reformama,mada
    vam je ostalo poprilicno malo vremena
  • anonimus

    31.01.2012 21:44
    Ljudi
    gde cemo raditi kad rasprodamo i jkp? Industriju vec nemamo, poljoprivreda je skoro dovidjenja, banke nisu nase, jos prepustite i jk preduzeca nekim strancima ili svojim pajtasima(kojima bi i ovce pobegle) i onda cemo totalno u robovlasnistvo.
    Treba ti novaca? Prodaj bubreg!
    Da JKP nisu partisko vlasnistvo, mogli bi biti efikasni i ne bi kostali drzavu toliko puno.
  • toto

    31.01.2012 21:36
    Vise ni ne kriju da otimaju!!
    Prvo ce nam uzeti milione da posalju u penziju ili na biro svoje drugare iz stranke, koje su pozaposljavali tamo, a onda ce za debele provizije prodati javna preduzeca raznim biznismenima tipa Buha i Peconi.
    Da ima neko normalan u ovoj drzavi, odmah bi prodao sva javna preduzeca onome ko najvise ponudi, ali i liberalizovao trziste, pa kad bude osam privatnika koji se bave odnosenjem smeca, tri koja se bave kosenjem, sedam koji voze autobuse po gradu, da vidim onda kolike ce cene biti, i gde ce partijski drugovi da se zaposle. Pa ostace im samo ZIG, Informatika i Trznica, ne verujem da ce svi stati tamo, sem ako ne bude osamdeset i dva savetnika po jednom direktoru.
  • Todor

    31.01.2012 20:15
    Kasno za reforme
    Za bilo kakve reforme sada je kasno. Izbori kucaju na vrata.
  • 31.01.2012 20:15
    Reformisan zatvor na Klisi! E tu cete zavrsiti!
  • plavi grom

    31.01.2012 19:50
    komunalni sektor
    Pa "gospodin gradonačelnik" verovatno nije siguran da će biti i u narednom mandatu,pa daj da sve prodamo i ponameštamo naše dok nismo otišli....STRAŠNO
    Pa ko ti je branio četiri godine? Pa ko je upravljao celim komunalnim sistemom?
    Izađite iz komunalnih firmi i pustite ih da rade svoj posao,pa će biti cena jeftinija,a da, PRIVATNE FIRME će čekati grad da im plati urađeno kao Zelenilo i Put,baš će se sažaliti na Novosađane..
    Uništavaš nešto četiri godine, a sad ćeš da praviš reda...KOJA DEMAGOGIJA..
    Svi smo retardirani gradonačelniče,nastavite samo,
    ŽALOSNO...
  • seljak

    31.01.2012 18:33
    @vec vidjeno
    U vreme devedesetih,vreme nastanka "bizMinsmena" i "momaka odavno poznatih policiji" kruzila je anegdota:
    -trojica brace,"uspesnih" i "snalazljivih" su bili in u NS.
    Medjutim,dvojica su najmladjem zabranili da "vodi bilo koje poslove" jer jadan nije bio ni za sta.
    Slozio se momak sa predlogom ,ali uz debelu apanazu.-

    To me podseca na ovu situaciju:
    ovoj trojici sa slike treba takodje dati dobru apanazu da nam vise ne pomazu.

    Mislim da bi Novi Sad procvetao bez njih.
  • Pecikoza

    31.01.2012 18:24
    Da li neko zna koliko reformi ovi sprovode,pa sami
    kazu da je sve reformisano i modernizovano a sad Rodni opet nesto reformise.
  • daki

    31.01.2012 18:21
    treba neko da mu kaze da je sad KRAJ mandata a ne pocetak...
  • 31.01.2012 18:08
    I mamu bi prodali...E onda prodaj svoju! Prodaj svoju dedovinu a ne nasu!Bice ovde jos jedan 5 oktobar ali onda necemo ganjati Slobu...Razmislite dobro o tome!
  • Goran

    31.01.2012 18:04
    @Sonja
    Pa draga Sonjice da si se malo bolje informisala videla bi da taj problem sa stanicom ne može da se reši tek tako kako ti misliš. Za tvoju informaciju sudski postupak u vezi stanice još traje. Ono što je radikalka Maja ukakila nije moguće ni lako ni brzo rešiti.
  • vidi, vidi

    31.01.2012 17:51
    sto su pametni
    ovi DSovci, mozda ipak i glasam za njih......... ili mozda NE...... mislite o tome :-))
  • Jovana

    31.01.2012 17:36
    Obicno se reforme sprovode tokom mandata a kod ovog naseg nesrecnika na kraju.U kom je on filmu.
  • Kiza

    31.01.2012 17:29
    Taman se covek spremio za reforme kad ono kraj mandata.Sto su pred izbore svi najednom postali
    reformski nastrojeni.A ja mislio oni sproveli reforme.
  • seljak

    31.01.2012 16:52
    @reforma

    Ovo je bilo i za ocekivati od tima sa fotke.
    Koji trust mozgova,blago je ga nama sa njima.
  • Sonja

    31.01.2012 16:19
    Bensedin
    3 i po godine se nije setio ni on , ni iko iz njegovog kabineta da na bilo koji način reši problem sa stanicom i spreči dug od 300 miliona evra sa kamatom . Stvarno nije kriv , mi smo krivi što to trpimo .
  • Freedom

    31.01.2012 16:13
    Evidentno je da ce sledeci korak biti privatizacija JKP u formi javno privatnog partnerstva . Reforme ce zapravo znaciti otpustanje radnika pre svega onih koji nisu clanovi DS .
  • Jo

    31.01.2012 15:27
    Filozofija
    Tako ti je to kad ti 10 godina državu vode dipl.filozofi.Pa 99% onih koju su se smenjivali poslednjih 10 godina dinara nisu zaradili a da nije bila umešana država i budžet.Ovde pomaže samo jedna reforma a to je propast pa sve ispočetka ali bez dinarsko-durmitorskih veza,bez nosača zastava i u tom slučaju možda imamo šanse za uspeh.Ovako ne znam kako će se napraviti reforma kad su po javnim preduzećima zaštićeni kao beli medvedi.Tamo nema viška
  • Zabrimut

    31.01.2012 15:10
    P.S. Tipkaci iz DS ne tipkaju. Da se nisu umorili?
  • 31.01.2012 14:34
    Da li se Rodni prijavio za takmičenje u besedništvu (višesatnom proseravanju) u organizaciji svoje stranke?
  • 31.01.2012 14:22
    Boli njega pa on se nije ni rodio u ovom gradu....
  • limanac

    31.01.2012 14:21
    nisu normalni
    hahahaha... ko ovom coveku radi PR? kao da ne zele da ostanu na vlasti! stalno daju autogolove...
  • Sindikalac

    31.01.2012 14:14
    STRAJK!!!
  • Младен

    31.01.2012 14:06
    Павличићева кандидатура је најбољи поклон опозицији ба предстојећим изборима.
  • 31.01.2012 13:48
    Pozdrav iz Zelenila
    Rodni, kada će nam PUT vratiti onih 28 miliona koje su nam uzete kako bi se ugušio štrajk u tom preduzeću? Rok je istekao još pre mesec dana.
  • Dragana

    31.01.2012 13:47
    GO HOME
    Tesko je sici s prestola..., i onima koji su se s tobom popeli.
    A 4 godine gledam te u istim cipelama,za to nemas para???
    Bas da vidim kolu ces podrsku imati u Maju.
  • @Srdja Filipovic - HOLDING JE

    31.01.2012 13:47
    Koji Filipovic?

    Ako mKad se vec zalazes za buduce opstine, onda nam prvo reci da li si ti onaj Srdja Filipovic iz SPO koji je bio predsednik upravnog odbora JKP Novosadska toplana i ako jesi ima li nade da diplomiras na toj istoriji koja se valjda vise ne menja tako cesto pa da te izaberemo za jednog od sedam predsednika opstina. Kad je nekad mogao biti krojac, sto ne bi i ti kao diplomirani istoricar koji je debelo utvrdio svoje znanje na tom fakultetu.
  • @Gobo

    31.01.2012 13:43
    Sto je
    Ne samo plen ds/a. To je i jedna od zlatnih koka. Kad objasne kako je tekao izbor izvodjaca za zalivni sistem, gde je otisla razlika i kada ce taj sistem proraditi onda mozemo da mu verujemo da ima dobru nameru.
    Ovako, na keju se nece zeleniti trava (susa), a kad se ne zeleni nema potrebe ni da se kosi.
  • 31.01.2012 13:43
    On nas zaj...a!
  • @Bensedin - Pa ko drugi ?

    31.01.2012 13:35
    Ubedi me iz prve
    Svaka cast na argumentovanoj odbrani!
  • Ilija

    31.01.2012 13:32
    Definitivno je bilo boljih rešenja za kandidata DS za gradonačelnika.
  • Nensi

    31.01.2012 13:30
    Gledajući poslednje afere,kao da neko iz BG ruši Pavličića, a on se preko Gradskog odbora brani.Nešto je trulo unutar DS.
  • дејан

    31.01.2012 13:24
    ники
    Боље је и то него не изаћи
  • BB

    31.01.2012 13:23
    KUŠ, IŠ...
    Ma daj bre o cemu ti pricas,pa svaki dan u Informatiku stize po 2kom. Jel vi to od informatike pravite "MICROSOFT"!Vi pricate o reformama...Zadrzacete samo ona preduzeca koja su pod vasom ingerencijom i koja obrcu pare, ali i tu ce biti viska, soc.program par 100.hiljada evra se isplati pa onda opet polako zaposljavanje, nove ture DS... To vi zovete reforme!!!
  • @ROda

    31.01.2012 13:09
    Ne razumete
    Nekad je postojala drugarska kritika i samokritika. Ovo je ROdo samokritika i javno priznanje svoje dosadsnje memoci.
  • dOkOn pOp

    31.01.2012 13:07
    Pavlicicu ti si na kraju mandata! Vreme kada polazes racune i ne pricas u buducem vremenu!
    Dakle
    rezime tvojeg unistavanja NSa je da za 4 godine NISTA nisi uradio!
    Ali zato sada pricas ko da si tek doso na vlast!!!
  • Baća

    31.01.2012 13:02
    A da nije on možda malčicko faličan? Il' nedaj Bože na lepkovima?
  • Pravi Anonimus

    31.01.2012 13:01
    tripujmo Rodnija
    Cepajte i meni minuse, ovako nema smisla
  • 31.01.2012 13:00
    Hoce da proda javna preduzeca svojim ljudim. Nije mu dosta koliko se nakrao vec hoce sve da unisti samo da bi imao jos. Alavi, izgubices i ono sto imas zbog alavosti!!!
  • Sonja

    31.01.2012 12:57
    Cela priča podrazumeva da je odlučio da nam rasproda JKP , a samo onomad se hvalio , kad se kandidovao za gradonačelnika , kako je rešio sve komunalne probleme .
    Problema nema sa komunalcima , nema komunalaca .
  • Niki

    31.01.2012 12:39
    pa ja cu biti jaaako glup pa cu ponistiti listic,zabole me cosak!!
  • Dejan

    31.01.2012 12:32
    demokrata
    ti nam stvarno rusis rejting pred sledece izbore... ja nisam za tebe. A verovatno necu ni glasati za DS ako tako nastavis.

    Pa posle izbora radi krupne rezove, a ne 2 meseca pred izbore. Maj...e.
  • Дејан

    31.01.2012 12:27
    ники
    или бити још глупљи па остати кући и дозволити овима што су сад на власти да покраду изборе и остану и даље да владају самим тим сто не изађемо на изборе овима што су сад на власти продужујемо мандат ТРЕБА ИЗАЋИ И ДОТУЋИ ИХ ДА ИХ НЕМА НИГДЕ
  • LJuska bez kikirikija

    31.01.2012 12:26
    Molim nekog da otvori oci ovoj osobi koja je nazalost gradonacelnik naseg grada, ta da istom objasni
    da je on na vlasti cetiri godine!!!! I da je sad kasno da prica ista jer to sto sad prica je trebalo da radi tokom cetiri godine!
    tAKODJE, Molim da ga neko obavesti da sad nije pocetak nego KRAJ njegovog mandata!!!!
  • Niki

    31.01.2012 12:18
    Treba biti bas glupav pa glasati na narednim izborima,a pogotovo za bajni DS,strasno kakva jeza!!
  • Pravi Anonimus

    31.01.2012 12:10
    @Izlozba - Slika
    Nije na delu internet sekcija DS-a sa lupanjem minusa na komentare protiv Rodnija. To smo mi Anonimusi, tripujemo Rodnija da ima podršku građana:) Svi ste dobrodošli da učestvujete u akciji. Pravila igre(akcije) su jednostavna -tripuj ga "fake" podrškom. Ulivamo im lažnu nadu kao što su i oni nama.
    Internet sekcija DS-a su lenji tatini sinovi iz javnih preduzeća koje mrzi čak i da lupaju minuse na forumima.
  • Novosadjanin

    31.01.2012 11:39
    Rodni kao Neron !
    Zapalicu Rim,rece Neron.Pa,sto ne bi i Igor Pavlicic zapalio Novi Sad,kad ga je i ovako unistio.
  • 31.01.2012 11:34
    Voleo bih bas da dodje neki vas naprednjak ili radikal dodje mu na isto, na Rodnijevo mesto pa da nam svima lepo pokaze sta je postenje! Nisam clan partija ali ds je jedino razumno resenje, pa zar da Tomica dodje oda bas kukulele...
  • Izlozba

    31.01.2012 11:27
    Slika
    Vidi DS internet sekcija se raspomamila pa nam lupaju minuse orkestrirano. Steta za njih sto se izbori vrse na potpuno drugacijem principu i to vrlo brzo. Nije zgoreg ponoviti http://www.youtube.com/watch?v=Y2NhW3EIdSM.
  • Spiki

    31.01.2012 11:27
    Budi uporan
    Pa i ti ćeš Dejo biti jednog dana na naslovnim stranama, samo treba da postaneš gradonačelnik. Ha, ha, ha
  • sofronije

    31.01.2012 11:19
    ajd bolje cuti, videli smo sve.sto ne pricas o gubitku, kakav grad ostaje posle vas????Budzet 0.samo ti Ridni sine, idi kuci i da te vise ovaj grad ne vidi, pa ni u prolazu.
  • Bensedin

    31.01.2012 11:12
    Pa ko drugi ?
    Daleko od toga da je ovaj naš Rodni idealan, ali izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije nam mnogo toga govori. Kad već nisu mogli ništa da mu nadju vezano za korupciju setili se paklenog plana vezano za autobusku stanicu. Kao kriv je što nije rešio taj problem, što mu je ostavila u amanet "naša" Maja. Sa jedne strane pokušava se eskulpirati od odgovornosti bivša gradonačelnica, a usput prebaciti krivicu na sadašnjeg gradonačelnika. Pa ne može neko drugi odgovarati za Majine svinjarije. Sigurno je da u ovom gradu ima sposobnijih od Pavličića, ali sa druge strane je veliko pitanje da li su ti sposobniji i pošteniji. Da li su sposobni samo za sebe, pa da jednog dana opet osvane neka afera kao iz Majinog mandata (uzgred daleko od toga da je Maja bila sposobna za bilo šta, osim za afere). Osim toga, ovi silni naprednjaci (bivši radikali) su željni svega i jedva čekaju da ponovo zasednu a mi smo već jednom osetili njihovu vlast. Zaista ne vidim neku alternativu. Rodni je mnogo toga naučio za ove četiri godine i verujem da bi znao šta treba da uradi u narednom mandatu. Nema ni jednu aferu iza sebe (osim ovog namontiranog pokušaja sa stanicom), a to je dobar preduslov za dalje.
  • ROda

    31.01.2012 11:11
    Pavličiću da te podsetimo, ti si bio na vlasti prethodne tri ipo godine!!!! Zašto si se baš sad, pred kraj mandata setio da treba menjati nešto u komunalnom sektoru!! Ovaj stvarno više ne zna šta radi!!!!
  • 31.01.2012 11:03
    adio
    Svakim danom sve je teže i zamornije čitati njegove besmislene izjave i nastupe. Izdržaćemo nekako ova 3 meseca pa da ga više ne gledamo.
  • 31.01.2012 11:01
    Ej idi nešto popij u Stratusu!
  • Tomica

    31.01.2012 10:48
    Pavličić zaista više ne zna gde udara.Sukob sa crkvom,prijava zbog autobuske,pa sad ovo..Pitanje je da li je on najbolji kandidat DS za gradonačelnika.
  • Ninoslav J.

    31.01.2012 10:46
    Pavličiću, imao si tolike godine da nešto reformišeš, a ti se setio tri meseca pred izbore. Zakasnio si, ja već odlučio ukazati svoje poverenje Milošu Vučeviću.
  • Milenko P.

    31.01.2012 10:46
    Sramota.Gde ste bili do sada?
  • daki

    31.01.2012 10:36
    Rodni
    sto si muchko kolu?
  • sweetheart

    31.01.2012 10:24
    jaoooo
    jel ovog nema ko da savetuje kakve ce izjave u javnosti davati?? pa sad si se setio za zelenilo, hahaha trebalo ti je koliko godina...pa to i mala deca znaju da oni imaju exkluzivno pravo da dobijaju sve poslove u gradu po desetostruko vecim cenama od realnih-trzisnih..i ne samo oni...MOLIM TE postedi nas vise gluposti...
  • Justicija

    31.01.2012 10:16
    iju7uuuu ju ju ju
    ahahhahahahah
    Ovaj se izgubio totlano!!!
  • 31.01.2012 10:11
    partija zakazala na ovoj temi
    ej na ovu temu se nisu ds aktivisti ukljucili, nesto sam prokomentarisao protiv njegove ponovne kandidature (sto smatram preduslov zdrave pameti) kad ono na brzinu "milion" minuseva, vidi se da to neko radi za rucak a ne zato sto misli, gleda, slusa...
  • tnt

    31.01.2012 10:08
    mandant
    Sad da delas bas pri kraju mandanta tj obecavas lazna obecanja? Lepo rece onaj: Rodni sedi i iskuliraj se! POD broj jedan nisi resio pitanja nezaposlenost, pod 2 naknadna za nezaposlene invalide, pod 3 STANICA??? Ionako nije tvoja krivica ali si gradonacelnik. Ne daj boze da gradjani placaju odstetu Devicu. pod 4 problemi ima ga koliko oces!!!!
  • Dragana

    31.01.2012 10:04
    Idi kuci...
    Ne trebas nama ti, nama treba car Dusan. Onda bi se videlo ko krade po gradu....
    Dosta je bilo 4 godine i previse...
  • Дејан

    31.01.2012 10:02
    ...
    опет овај неможе човек да отвори новине а да он није на насловној страни, сад нешто говори а годинама пњачка нови сад боље му је да оде сад сам са својим компањонима док не буде касно ако народ полуди и иѕађе на улице неће га спасити нико!!! ОДЛАЗИТЕ ДОК НИЈЕ КАСНО
  • sasak

    31.01.2012 09:54
    sto se mora mora se
    Jkp su, ukoliko se izuzmu radnici koji posteno zaradjuju svoj novac, leglo partijskih poslusnika. ljudi koji po ceo dan nista ne rade a dobijaju , za nase uslove ogromne plate. poput parazita sisaju krv osiromasenom narodu i refomre, tj otpustanje istih je neminovno. ne zato sto to zeli ova ili ona stranka, vec zato sto novca za sve njih vise nema. iz tog razloga ce se jkp privatizovati i drzavno uhlebljenje ce imati samo partijska elita koja ce se pozaposljavati po kojekakvim agencijama i sl.
  • ns

    31.01.2012 09:52
    ovo što piše je praksa u 90 odsto evropskih gradova, mada ne treba samo zelenilo isključiti nego i održavanje zgrada, fiksnu telefoniju, kablovske (monopolske) sisteme... sve lepo na tržište pa nek se bore, nema povlašćenih
  • gobo

    31.01.2012 09:40
    hahaha..to je samo prica tj namestanje poslova firmama koje su bliske ds/u pred izbore da sponzorisu kampanju..pa sto je onda prvi covek dozvolio da se u zelenilo radi to sto radi 4 godine..to je plen ds/a
  • Nezavisni Vojvodjanin

    31.01.2012 09:32
    ja nemam vise zeludac
    Zaista vise nemam zeludac ni da slusam ova njihova politicarska sr**ja ni da pisem vise bilo sta o vlasti. Svi komentatori su rekli i vise nego sto ja mislim i znam, tako da se ne ponavljam bravo 100% za sve dosadasnje komentare. Vidim da nas ima ogroman broj kojima je zeludac pun gorcine i zuci od svih ovih do sada i pozicionara i opozicionara. Svi politicari su se dokazali da su ku*ve ,pi**e,i dju***d belosvetska....
  • NSHC

    31.01.2012 09:29
    RODNEY
    Opet Rodni ispao smesan!
  • Štetočina

    31.01.2012 09:22
    Jooooooj, sklonite ovoga skakavca da ga više ne gledamo!!!!!!!!!!!!!
  • Srdja Filipovic

    31.01.2012 09:12
    HOLDING JEDINO RESENJE
    Ako moze Noric, koji je manji, Zagreb i Bec, koji su veci, moze i Novi Sad da obrazuje Holding od JP i JKP. Naravno, u pojedine delove sistema treba da udje i privatni kapital, ali treba odrediti u kojoj formi. Menadzera Holidinga treba izabrti JAVNIM konkursom, kako bi se sprecilo uplitanje stranaka u poslovanje komunalnog sistema. Visak administracije u sadasnjim JP i JKP, ali i grsdskoj upravi, treba razmestiti po buducim opstinama, koje treba sto pre formirati, a ostali - socijalni program. Zna svaki novosadski gradonacelnik sta mu valja ciniti po ovom pitanju, ali za to trebaju . . . .
  • Пера

    31.01.2012 09:09
    Градоначелник
    Овај лик ће на крају мандата запалити Н. Сад као Нерон Рим!
  • 31.01.2012 09:06
    Twain
    Ne postoji potez vlasti koji bi me ubedio da njima dam glas. Vuku nas za nos tokom citavog mandata i pred kraj kao urade neku sitinicu i ocekuju glas.

    Ako ostanu na vlasti, ostace bahatni kao dosad, tako da moraju da malo pauziraju, cisto da vide da gradjani imaju neku moc.
  • 31.01.2012 09:06
    Sada će poslove dobijati Rodnijevi kumovi ili fantomske studentske zadruge. Nemojte samo da zaboravite da udelite koji dinar i DS-ovim "nevladinim organizacijama" poput Tračka za nebulozne projekte. No, najveće pranje para nas očekuje u akciji "Očistimo Srbiju". Čisto da se ne ruši tradicija...
  • luigi

    31.01.2012 09:02
    kakav je ovo cirkus...
    i sta tu trazi ovaj prevarant papovic? ko je njega i za sta birao da nam i on vedri i oblaci pored svog ovog demokratski izabranog sodera?
  • Redovan platiša

    31.01.2012 09:02
    Sada je Sindikat pod lupom Novosađana! Nemojte se šaliti da nam nešto smeštate ispod žita!
  • 31.01.2012 09:00
    Molim te Rodni, nemoj ništa više raditi! Samo sedi i kuliraj!
  • Ananije

    31.01.2012 08:50
    Eno ga sad!
    Nije valjda da se opet preracunao. Ovu direktorku Zelenila je on lansirao kao idealno resenje! Nece je sada pustiti niz led? Ja to ne bi ucinio.
    Da nas nije lagao cetiri godine, od izbora direktora konursom, revizije poslovanja JP i JKP pod slavnim rukovodstvom njegove koleginice Gojkovic ... pa evo do ovog teksta mozda bi mu neko nesto i verovao. Ovako, hvala mu lepo na njegovim reformama. Ili neka izbace drugog kandidatat za gradonacelnika, ili neka se pomire da necemo manje zlo. Ili dobro, ili zlo, pa kud puklo da puklo. A vec je popucalo!
  • 31.01.2012 08:46
    Nisu odustali od muljavine i pljacke. Sada bi to samo pravno da uokvire. Znaci pare su uzete i vodovod mora biti prodan. Verovatno na sledecoj sednici koja ce biti zakazana za februar. A zakoni... Ko ih j..e kada su njihovi dzepovi u pitanju!
  • 31.01.2012 08:45
    sdragan
    Pazi...setio se gradonacelnik da uvodi red mesec dana pred izbore!!?
    E' ovako...Ja zivim u Adicama. U lepoj ulici, u legalizovanoj i uknjizenoj kuci sa lepim i urednim dvoristem. Nemam kanalizaciju, Nemam asfalt, nemam ni 20% komunalne opremljenosti koliko imaju drugi gradjani Novog Sada.
    Pre izbora(2008) su nam demokrate punile glavu kako ce cvetati Adice, teci ce med i mleko...Sve ce oni da urade samo da glasamo za njih!
    E' tad sam se zajebo...vise bog'me necu!
    Imali su 4 godine i NISTA...Ama NISTA nista nisu ucinili po tom pitanju.
    Ne interesuje me nedostatak novca i ostale jezicke mantre...
    Bilo je para za sve osim za Adice! Ne trebate mi vise!
    Dovidjenja!
    Daleko vam lepa kuca!
    Jebite se!
    Pre dve godine sam toliko bio besan na aktuelnu vlast da sam pisao svima...na milion adresa...cak je jedna moja prepiska sa aktuelnim predsednikom MZ Adice zavrsila i u javnosti : evo linka :http://www.e-novine.com/entertainment/e-citaoci/39151-The-Voice-Adica.html

    Ali nista...procitajte i sami, zakljucak je da ce vam pre izbora obecati SVE...a posle izbora ce jednostavno slegnuti ramenima i reci :" Mi nemamo novca!"
    Ali su dobili 4 godine od Mene da se izmotavaju i primaju nezaradjene plate...E nema vise! Mrs' bando pokvarena!!!
  • grr

    31.01.2012 08:40
    IdIoT
  • LUDI MILOJKO

    31.01.2012 08:35
    Šta god kaže...
    ... uneredi, ovaj stručnjak je stvarno opasan za ovaj grad jer čega god da se dovati blago rečeno uništi. Stvarno ne razumem ove iz DS da svoj i onako krh kredibilitet svakoga dana još više urušavaju dajuće ovom liku da se iz dana u dan prosipa. Pa na čemu mislite da pridobijete glasače na ovom Ludom Milojku, jadna nam majka.
  • 31.01.2012 08:26
    oce posle reformi sestra poceti da dolazi na posao?
  • daca

    31.01.2012 08:23
    kakva fotka
    Jao kakav trio! S leva na desno, Papovic se KAO bori za prava potrosaca (tipicno muljanje u NVO sektoru), Pavličić, najgori od svih čelnika grada IKADA i nezamenjivi sindikalac Djokić koji se sa svojih stotinu i kusur hiljada dinara KAO bori za radnicka prava koji plate ili uopste ne dobijaju ili iznose oko 20.000. Samo oni neka nas ne spašavaju!
  • Обори

    31.01.2012 08:21
    Сад га спинуј
    Приватизација под маском "јавно-приватног" партнерства, то је.
    То што неки приватник може да обави нешто по знатно нижој цени јесте разлог да се провери и да ли приватник уплаћује социјално и пензионо својим радницима, да ли им исплаћује плате, колико касне и да ли су више од 15000 дин.
    Но, то се нашег домаћина не тиче.
  • CINGER

    31.01.2012 08:15
    SISTEMSKI PRISTUPI ...
    Njihov poznati sistemski pristup je i uništio Novi Sad. Nekada grad za primer postao grad korupcije, razvrata, nemorala, obmane ...sve njihovom zaslugom.
    Pa se setio još jednom pred izbore da sistemski ogoli već ogoljeno ...
  • exit

    31.01.2012 08:12
    i šta će sad da rade omladinske zadruge koje su dobijale poslove bez tendera?
  • 31.01.2012 08:08
    mile
    Još jedan korak ka uništavanju Novog Sada i dovođenja rođačko-partijskih veza za otaljavanje komunalnih usluga.
  • Балакаха

    31.01.2012 08:04
    Реформе
    Лепо је што се неко из града сетио да је потребно извршити реформе комуналног система града, али молим вас немојте почињати од радника који косе траву за 200 до 300 евра месечно. Има тамо много других места за уштеду и реорганизацију.
  • Peca

    31.01.2012 08:00
    Valjan primer
    Zelenilu se iz budzeta grada mora placati samo kada kupuju sadnice od dobavljaca koje je Grad odredio i to po deset puta vecoj ceni od trzisne. Zelenilu se poverava kosenje trave i ambrozije pod uslovom da vecinu posla prosledi privatnim podizvodjacima koje je Grad preporucio, a Grad ce iz budzeta nadoknaditi manjak za najskuplje kosenje.
    JKP su imovina gradjana i dobro bi funkcionisali da je Prvi Covek pre cetiri godine izvrsio korenite reforme u sektoru GRADSKE VLASTI, ali sada je kasno.
  • Why

    31.01.2012 07:48
    oh Why
    Zasto je Novi Sad zadesila sudbina da mora da bude poligon za anonimne ljude koji vole da se igraju gradonacelnika?
  • Valerija

    31.01.2012 07:45
    Krako, dobro ti je prolazno vreme, trebalo ti je 4 god. da nesto skontas..ali to ti nece pomoci...necu glasati za Vas taman mi ruka otpoala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna